Történetem

Kislánykorom kedvenc időtöltéséből megvalósult álom

Egy megvalósult álom

Kislánykoromban anyukámmal és nagymamámmal közösen sokat sütöttünk. Már ekkor a kihívásokat kerestem. Képzelheted, ha a kedvenc tortám az Eszterházy torta volt. Végül gazdasági pályát választottam, és gazdasági diplomát szereztem, az ott tanultakat most nagyon eredményesen tudom használni a cukrász vállalkozásom tervezésében. Mindig nagy álmaim vannak, amelyeket meg is valósítok. Az egyik ilyen álmom volt a cukrász mesterség.

A cukrász iskolát elvégeztem, emellett folyamatosan- a mai napig bővítem tudásomat: online felületeken- és külföldi oldalakon. Hatalmas hévvel vetettem bele magam a tanulásba. Tovább inspirált még, hogy szerettem volna, ha gyermekeim jóízűen fogyasztják el a tortákat, sütiket.

Elkezdtem kísérletezgetni. Minden receptet magam állítottam össze, úgy, hogy folyamatosan teszteltem, hiszen nagyon fontos volt a szerethető íz. A termék-kínálatom kialakításánál pedig az alapanyagok számítottak igazán, valamint az, hogy jól helyettesíthetőek legyenek.

Az alapanyagokkal való kísérletezés, és azok tökéletesítése mellett az ízvilág és a díszítés is egy varázslatos világ számomra. A csokoládé szeretetem pedig még fokozta ezt az élményt. Ezért megalkottam a kézműves torta és macaron kézműves desszertek mellé a Royal csokoládékat.
A készítésük igazi kaland számomra. Szeretem, ahogyan a táblás csokoládék egyszerű csokiból felségessé válnak, és ahogyan a csokiból finomabbnál finomabb bonbonokat varázsolok.

Miért épp gluténmentes és tejfehérje mentesek a kézműves desszertjeim?

Az első gyerkőcöm, Viktória tejfehérje érzékenyen született, így az étrendjét eszerint kellett átalakítanom. A tejfehérje mentes receptek elsajátítása napi rutinommá vált. Mivel egyre nagyobb szerepet kapott az életünkben az étel minősége újra visszataláltam gyerekkori szenvedélyemhez, a torta sütéshez.

A második kislányom Viola, pedig a tejfehérje érzékenység mellett gluténérzékeny lett, így a tejfehérje mentes receptúra mellett a gluténmentességet is figyelembe kellett vennem. Otthon kísérletezni kezdtem saját magam összeállított torta receptekkel, amelyek garantáltan glutén mentesek, nincs keresztszennyeződés. Addig tökéletesítettem, amíg olyan ízvilágot nem kaptam, amivel azok is elégedettek voltak, akik nem ételallergiásak.

Az álom valóra vált.
Sok évnyi munkám, lelkesedésem, tudatosságom, gondos tervezésem, kihívásaim, megvalósulásaim és szeretetem az igazi összetevői a Royal kézműves desszerteknek.

Fogadd szívvel, szeretettel!

szeretnék rendelni
Vass-Balla Szilvia